Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun konuşmacı olduğu “Son Yarım Asrın Hikâyesi” konulu konferans önceki gün gerçekleştirildi.
“Milli Gençlik ve Spor Politika Belgesi’nin “Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme”, “Etik Ve İnsani Değerler”, “Demokratik Katılım Ve Yurttaşlık Bilinci” ve “Gençlik Bilgilendirmesi” Temel Politika Alanlarında Yer Alan Hedefler Doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca tüm ülke genelinde “Son Yarım Asrın Hikâyesi” isimli proje gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında alanında uzman akademisyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından, 1960’tan sonra ülkemizde demokrasi ve ekonomik alanda yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin uluslararası yansımalarını içeren konferans serisi düzenleniyor.
Çorum’da düzenlenen konferansa da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, Gençlik Merkezi çalışanları ve üye gençler ile merkezde bulunan okullardan gelen öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Haşim Eğer yaptığı konuşmada geleceğimiz olan gençlerin geçmişini iyi bilmesi gerektiğini söyledi.
Programda son 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümü tarihsel kesitler halinde anlatan ve konferansa gösterilen ilginin kendini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Sofuoğlu, gelecekte ülke yönetiminde görmeyi arzuladığı gençlerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Tarihlerini bilmeyenler geleceğini belirleyemez. Yeni yetişen nesillerin bilinçli ve donanımlı olması lazım. Yerli ve milli düşünmeleri ülkeye sahip çıkmaları gerekiyor. Batı medeniyetinin tarihine ve bugününe baktığımızda genel olarak sömürgeci tutum sergilediğini görülür. Ülke olarak siyasi, ekonomik olarak güçlü olduğumuz dönemlerde sömürgeci devletlerin bizlere bakışı ve yaklaşımı değişir.” sözleriyle, milli tarihin öğrenilmesi ve öğretilmesini önemle belirtti.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim