Konuşmasında tarihle yüzleşme vaktinin geldiğini belirten Hayati İnanç, köksüz derinliksiz bir toplum olunması için çalışıldığını dile getirdi.
Tarihle, medeniyetle bağların koparıldığını kaydeden İnanç, bir an önce toparlanılmazsa yok olmayla karşı karşıya kalınacağını ifade etti.
Konuşmasında medeniyetin şiir ve dil eksenli gelişme ve güzelliklerinden bahseden Hayati İnanç, kültürün, şiirin zorla olamayacağını sevgi işi olduğunu belirtti. Şiirler okuyup yorumlar yapan İnanç, bu işin okulunun olmadığını şiirin gönül işi olduğunu vurguladı.
Sohbetinde divan edebiyatını anlatan Hayati İnanç, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’ın kişiliğine dair az bilinen bilgilerde paylaştı.
Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman’ın yanı sıra Baki, Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler veren İnanç, divan edebiyatı şairlerinin ve aynı zaman da mütefekkirlerinin dünyaya örnek olacak çapta değerli olduklarını ifade etti. Anlattığı keyifli hikayelerle dinleyenlerin büyük beğenisini kazanan İnanç, söyleşisini tamamladıktan sonra izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirip, program çıkışında ise “Can Veren Pervaneler” isimli kitabını imzaladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim