Hüseyin Karakuş Leblebi ve Kuruyemiş Mağazalar Müdürü Selamettin Ekici, Çorum’un tarihi yerinde, Paşa Hamamı’nın karşısında tarihi bir geleneği yaşattıklarını söylüyor.

Çorum’un tek leblebi imalatçılarının kendileri olduğunu belirten Ekici, “Organize Sanayi Bölgesi’nde nohuttan leblebi üretimi yapan firmamız var. 3.360 metrekare kapalı alanda aylık 100 ton civarında leblebi üretiyoruz.

Taşhan Caddesi’ndeki şubemizde ise nohuttan leblebi yapımını anlatan şovrumumuz var. İlimize gelen turistler, leblebinin nasıl nohuda dönüştüğünü burada kendi gözleriyle görüyor.

Çorum’un tek leblebi imalatçısı biziz. ‘Denizli ve Tavşanlı’dan gelen nohutların son kavurması Çorum’da yapılıyor’ deniliyor. Biz de burada açtığımız şovrumla bu iddianın gerçek olmadığını gösteriyoruz. Hüseyin Karakuş Leblebi ve Kuruyemiş olarak Çorum’un tarihi yerinde, Paşa Hamamı’nın karşısında tarihi bir geleneği yaşatıyoruz” dedi.

“5 tane perakende mağazamızda Türkiye’nin birçok bölgesine toptan ve perakende satış yapıyoruz. İnternet üzerinden kargoyla sipariş alıp gönderiyoruz” diyen Ekici, Hitit Gıda mağazalarında satış noktaları bulunan Hüseyin Karakuş Leblebi ve Kuruyemiş’in yurtdışına da kuruyemiş ve leblebi ihracatı yaptığını dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim