Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çorum il merkezi ve Mecitözü bölgesinde İ.B., Y.D. ve Ş.B. isimli şüphelilerin, ellerinde bulunan çok miktarda tarihi eseri satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaşarak operasyon başlattı.

Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çorum İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak operasyonda çeşitli çap ve ağırlıkta M.Ö. 1. ve 2. yy. ile Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen; 23 adet bronz sikke, (1) adet gümüş sikke, (1) adet gümüş pazubent, (1) adet gümüş levha, (2) adet diadem altın, (1) adet altın kolye, (4) adet altın bilezik, (1) adet altın kolye ucu, (4) adet altın yüzük, (9) çift altın küpe ve (1) çift altın küpe sarkacı ele geçirildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan İ.B., Y.D. ve Ş.B. isimli şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ele geçirilen malzemeler ise Çorum Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Zanlıların değeri 250 bin TL olan tarihi eseri jandarmaya satmaya çalıştıkları iddia edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim