Engelliler Haftası dolayısıyla Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli bireyler için Çanakkale gezisi düzenlendi. Engelliler Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı mevkileri ve ecdadın zorlu koşullarda kazandığı zaferin hatıralarını yerinde gördü.

İlk defa Çanakkale’ye giden engelliler, Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyaları, Hamidiye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Şehitlikleri, Çanakkale Şehitler Abidesi, İlk Şehitler Anıtı Seddülbahir, Ertuğrul Tabyası, Tekke Koyu, Sargı Yeri Şehitliği gibi yerleri ziyaret ederek buralarda yaşanan mücadeleyi rehberler eşliğinde dinleme imkanı buldu.

57. Alay Şehitliği ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni de gezen engelliler ve aileleri savaş hatıraları esnasında duygulu anlar yaşadı.

Engelliler ve aileleri, Bursa’da da Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri, Emir Sultan Cami ve Ulu Camii gezdi.

Çorum Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu belirten engelli yakınları, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye hem Çanakkale ve Bursa gezisi hem de her zaman kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim