Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen anma programına MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın ve Türk Büro Memur-Sen Şube Başkanı Sami Çam başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik İsmail Deli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Fırat Çakıroğlu’nun “Tarih okurken tarih yazan bir yiğit” olduğunu belirterek, “O’nun acısı hâlâ yüreğimizde bir kor gibi yanmaktadır. Kinimiz ilk günkü gibi diridir. Yer gök şahit olsun ki kinimiz bu dava muzaffer olana kadardır.” dedi.

Ülkücü davanın bugünlere kolay gelmediğini hatırlatan ve 1968 yılından bu yana vatan hainlerinin hedefi olduğunu vurgulayan Muhammet Yavuz Ünlü, “Fırat kardeşimizin şehadetinde her ne kadar eli kanlı, dağ kaçkını PKK’lı köpeklerin rolü varsa da bizim nezdimizde onlara imkân tanıyan, fakültelerin PKK kampına çevrilmesine müsamaha gösteren üniversite yetkilileri de aynı oranda suçludur. Elimiz her iki cihanda da bu rezil varlıkların yakasında olacaktır.” diye konuştu.

Ünlü’nün konuşmasının ardından Fırat Çakıroğlu’nun hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı Çağrı Buğra’nın konuşması ve Ocak üyesi Akif Muş’un okuduğu Ülkücü davayı anlatan şiirle devam eden etkinlik, Ülkü Ocakları Üniversite temsilcilerinin tanıtımıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim