Devir nedeniyle her yıl 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen TAPDK süre uzatım işlemlerinin henüz başlamadığını ifade eden Şanal, işlemlerin başladığı an durumu oda üyelerine duyuracaklarını kaydetti.

Şanal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Malumunuz her yıl TAPDK belgelerinin süre uzatım işlemleri 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında yapılmaktaydı. Bu yıl TAPDK kurumunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devri söz konusu olduğundan dolayı henüz TAPDK süre uzatım işlemleri yapılmaya başlanamamıştır. Bazı arkadaşlarımız 1 Ocak itibariyle odamıza TAPDK belgelerini getirdikleri için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Lütfen TAPDK süre uzatım işlemlerinin yapılacağı sürece kadar, zamanınızı harcayıp odamıza belgelerinizi getirmeyiniz. İşlemler yapılmaya başlandığı an sizleri bilgilendireceğiz. Ondan sonra işlemleri yapmaya başlayacağız. Zaten biliyorsunuz 31 Mart'a kadar süremiz var. Yalnız yeni fiyatlar belli oldu. Biz bu fiyatları sizlere paylaşmak istiyoruz. En azından süre uzatım işlemlerine kadar sizlerinde fiyat bilgisi olmuş olur. Toptan satış belgelerinde 5 bin 750 TL, il merkezlerinde ya da Çorum merkezde 300 TL, ilçe merkezlerinde 210 TL diğer mahallerde 75 TL’dir.

Açık alkol satışlarda il merkezlerde veya Çorum merkezde 1240 TL, diğer mahallerde ise 480 TL’dir. Nargilelik tütün mamulleri sunum uygunluk belgeleri yine il merkezleri ve Çorum merkezde 3 bin 35 TL, diğer mahallerde 2 bin 760 TL’dir. Bu tebliğ 2018 tarihinden geçerli olmaz üzere yayınlı tarihinden yürürlüğe girmektedir. Bu tebliğin hükümlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yürütür denmektedir. Burada ben özellikle kendi üyelerimize seslenmek istiyorum. Tütün ve Alkol TAPDK'sı için 300 TL, ikisini de satan arkadaşlarımız 600 TL ödeyeceklerdir. Az önce belirttiğim gibi süre uzatım işlemi yapılmaya başlandığı an sizleri bilgilendireceğiz.”

Oda Başkanı Özkan Şanal, ayrıca oda üyelerinin işlemler için odaya gelmelerine gerek olmadığını, işlemler için her yıl olduğu gibi bu yılda bizzat kendisinin ilgileneceğini, isteyen oda üyelerinin ise konuyla ilgili detaylı bilgileri Oda Genel Sekreterliğini ya da kendisini aramaları halinde alabileceklerini sözlerine ekledi. Bu arada oda aidatlarına gelen zam konusuna da değinen Şanal, aidat zamlarının odaları tarafından yapılmadığını, Türkiye genelindeki tüm esnaf odalarında bu zammın geçerli olduğunu dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim