Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de açılışı yapılacak olan Çorum Tanıtım Günleri’nin 18 Ekim 2015 gününe kadar devam edeceğini belirten Çorum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Aydın Tufan, hem ilimizde yaşayan Çorumluları hem de Ankara’da 1 milyona yakın Çorumluyu etkinliklere davet etti.
Birkaç aydır hazırlıkları devam eden ve seçim nedeniyle tarihi ertelenen Tanıtım Günleri’nin ilimiz adına büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Aydın Tufan, bu yıl ki hedeflerinin 500 bin ziyaretçi olduğunu kaydetti.
Siyasi parti genel başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve devlet protokolünün katılımı ile açılışı yapılacak olan Tanıtım Günleri’nin hazırlıklarının bitirildiğini söyleyen Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ise Ankara'da yaşayan Çorumlular başta olmak üzere tüm Ankaralıları da ağırlamak istediklerini söyledi.
“Pazar gününe kadar Ankara AKM’de Çorum konuşulacak” diyen Çağır, tanıtım günlerinde kültür, sanat gösterilerinin yanı sıra Çoruma özgü hediyelik eşya ve ürünlerin de satışa sunulacağını ifade etti. Çağır “Burası bir görüşme, tanışma ve hasret giderme alanı olsun istiyoruz. Çorum’dan gelen hemşerilerimizle Ankara'da yaşayan Çorumluların yılda bir kez de olsa bir araya gelmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra birlikte yaşadığımız Ankara’daki bütün kadim dostlarımızı da Kadim Medeniyetler Başkenti Çorum 3. Tanıtım Günlerine bekliyoruz” dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da açılışa özel İskilip Dolması ikramı yapılacağını anlatan Çağır, etkinlikler kapsamında seminerler, paneller, açık oturumların yapılacağını, ilahi sanatçılarının dinletiler sunacağını, stantlar da Çorum’dan gelen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının Ankara’daki hemşerileriyle buluşacağını sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim