Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 16 Kasım günü TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere çok sayıda yetkilinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen, hafta içinde Maliye Bakanı Naci Ağbal, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’daki Belediye Başkanları başta olmak üzere yüzbinlerce ziyaretçi çeken Çorum Tanıtım Günleri sona erdi.

Çorum’un tarihi, turistik ve kültürel tanıtımının üst ölçekte yapılabilmesi ve en iyi şekilde temsil edilebilmesi için organize edilen etkinliklerde ilimizin yerel kültüründen yöresel gıdalarına, halkoyunlarından semahına, Hitit defilesinden Çorum Kına Gecesi eğlencesine kadar 4 gün boyunca katılımcılara sergilendi.

Çorum Valiliği, Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kaymakamlıklar, Hitit Üniversitesi, TSO, Ticaret Borsaları, Halk Eğitim Merkezleri başta olmak üzere ilimizden çok sayıda kurumun açtığı stantlarda tanıtım yaptığı etkinliğin kapanışı dün yapıldı. Kapanış öncesinde düzenlenen değerlendirme toplantısına Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Murat Alparslan, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Hitit Dernekler Konfederasyonu Başkanı Cemal Emir, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, sanayici ve işadamları ile diğer yetkililer katıldı.

Geçmişe oranla bu yıl daha kapsamlı gerçekleştirilen Çorum Tanıtım Günleri’nin amacına ulaştığı değerlendirilmesinde bulunulan toplantıda Çorum’un tanıtımı adına gelecek yıllarda neler yapılabileceği de ele alındı. Ayrıca Çorum’un kültürel ve yöresel güzelliklerinin sergilendiği 4. Çorum Tanıtım Günleri’ne 7’den 70’e destek ve emek verenlere de teşekkür edilerek bu birlikteliğin devamının önemine değinildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim