Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun’la birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret eden motosiklet ve bisiklet tamircileri ve satıcıları, esnafın ve vatandaşların rahatlıkla ulaşabilecekleri uygun bir yerin Tamirciler Sitesi olarak belirlenmesi talebinde bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir süreden beri bu işi yapan esnafın bir arayış içerisinde olduğunu, bu durumun da kendisini memnun ettiğini belirterek, “Şehrimizde sokak aralarında çalışma yapmak zorunda kalan, bu durumdan memnun olmayan ve etrafındaki işyeri ve konut sahiplerinin ortaya çıkan ses ve oluşan kirlilikten rahatsız olan bir esnaf grubumuzun olması bir Belediye Başkanı olarak beni de fevkalade mutlu etti. Esnafımızı bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“ESNAFIMIZLA BİRLİKTE İŞ YAPMANIN KEYFİNE VARIYORUZ”

Kendi içerisinde birlik olmuş, yan yana gelmiş, bir şey yapmanın ortaya bir eser çıkarmanın gayreti içerisinde olan esnafa yönelik tutumlarının çok daha farklı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Esnafımız bir adım geliyorsa biz on adım gider Allah’ın izniyle bu işlerin üstesinden geliriz. Geçmişte oto galericilerin şehir dışına taşınması. Küçük Sanayi Sitesi’nde 162 ve devamında ikinci etap olarak 450 dükkânın yapımı. Traktörcüler sitesinin şehir dışına taşınması gibi çok güzel işler yaptık. Şimdi ise oda başkanımızın öncülüğünde birlikte yürüttüğümüz artık şehir içerisinde kalmış kömürcü, inşaat malzemecisi, mermerci, hurdacı gibi iş yapan geniş alanlara ihtiyacı olan esnafımızın bir site içerisinde birlikte çalışma ortamına kavuşturacağız. Birlikte iş yapmanın, birlikte sonuca yürümenin, birlikte bir şeyler başarmanın keyfine vardık. Bunun huzuru mutluluğu bizi daha çok motive ediyor. Şimdi sizlerle beraber yeni bir adımı atalım. Şehrin kolay ulaşılabilir bir noktasında, yerleşim mahallinin hemen dışında uygun bir yeri sizlerle beraber bulalım ve kararlaştıralım. Çok hızlı bir şekilde sonuca ulaşalım. Sizin beklediğiniz siteyi de bu şehrimize kazandırmış olalım. Sizler bir ve beraber oldukça Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir işimiz olmaz.” dedi.

Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun da yaptığı konuşmada motosiklet ve bisiklet tamircilerinin taleplerini Başkan Külcü’ye iletti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte daha önce yaptıkları görüşmede kendilerine çalışma yapıp gelmelerini söylediğini belirten Necmettin Uzun, “Bizler de çalışmamızı tamamladık. Şu anda 70’e yakın motosikletçi, bisikletçi ve hızarcı esnafımız var. Motosiklet tamiri yapan hiçbir esnafımızı burada bırakmayacağız. Çünkü burada birkaç tanesi kalıp da diğer esnafımız giderse kalanlar çok iş yapar, gidenler ise iş yapamaz. Şehrimiz sürekli büyüyor. Motosiklet binen ve sevenlerin kolay ulaşabileceği bir yere esnafımızı taşımak istiyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim