Çorum Tabip Odası ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ortak çalışmaları sürüyor.
Bu kapsamda bölgesel yapılacak Aile Sağlığı Merkezleri Bilgilendirme Toplantıları’nın ilki Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Mimar Sinan ASM, Bağcılar ASM ve Gülabibey ASM Aile hekimlerine yönelik yapılan toplantıda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rasim Bengi bir sunum yaptı.
“Ağrı Fizyolojisi ve Tedavisi” sunumunda özellikle temel ağrı mekanizmaları, bu mekanizmalara göre ağrının sınıflanması ve bunun günlük poliklinik pratiğindeki yansımaları üzerinde duran Yrd. Doç. Dr. Rasim Bengi ağrı bozukluğu hastalığının yaygın olduğunu, tanı koymada yetersizlikler ve ihmalkârlıklar nedeniyle hastalığın yeterince tanınmadığını vurguladı.
Ağrı Bozukluğu hastalığının önemi üzerinde durarak tanı ve tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Bengi, ağrı tedavisinde tamamlayıcı ve geleneksel tıp yöntemlerinin suiistimal edildiğini de dile getirerek “Her şeye iyi gelen bir şey olamaz. Doğal bitkisel tedaviler tek başına tedavi edici değildir. Bunlar ancak modern tıbbın tamamlayıcısı ya da yardımcısıdır” dedi.
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki FTR (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon) Ana Bilim Dalı’nın yataklı bölüm ve tedavi ünitesinin yenilendiğini ve daha iyi hizmet verilmeye başlandığını belirten Dr. Bengi emeği geçenlere teşekkür etti. Yakın zamanda Hitit Üniversitesi bünyesinde tamamlayıcı ve geleneksel tıbbın tüm ögelerini içerecek Tamamlayıcı Tıp Kürsüsü’nün kurulmasının çabası içinde olduklarını anlatarak ağrı tedavisinde kullanılan doğal tedavi yöntemlerinin hepsinin bilimsel temeller ve gerçeklikler üzerine kurulu olarak uygulamak için bütün samimiyetiyle çalışacağını belirtti.
Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ise bu tip toplantıların çok faydalı olduğunu, Dr. Rasim Bengi ile birlikte önümüzdeki aylarda bölgesel toplantıların diğer ASM’lerde düzenleneceğini vurgulayarak sunumu yapan Bengi ve toplantıya katılan meslektaşlarına teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim