Sıcak havalardan bunalan insanların en çok tükettiği ürünlerin başında hiç kuşkusuz dondurma geliyor. Rengârenk ve çeşit çeşit meyvelerden yapılan dondurmalar, özellikle çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın, uzun ve bunaltıcı yaz günlerinde serinlemek için ilk tercihi oluyor.

Pirbaba Parkı karşısında iki yıldır hizmet veren, Osman Sert ve İzzet Polat’ın işletmeciliğini yaptıkları İkram Dondurma, bugünlerde Çorumlular’ın en çok tercih ettikleri mekânlardan biri konumunda…

İşletme ortaklarından Osman Sert, kaliteli ve doğal dondurma tüketmeleri yönünde yurttaşları dikkatli ve seçici olmaları için uyarırken, bu konuda İkram Dondurma olarak çok titiz davrandıklarını söyledi.

Birbirinden leziz dondurmaları, günlük taze süt kullanarak tamamen doğal meyvelerden ve hakiki sahleple hazırladıklarını vurgulayan Osman Sert, ürünlerinde kesinlikle boya ve katkı maddesi bulunmadığının altını çizdi.

ÇORUM’DA İLK VE TEK, TÜRKİYE’DE İSE AZ SAYIDA: TAYLAND DONDURMA

Çorum’da öncü bir adım atarak Tayland usulü dondurmayı halkın damak zevkine sunduklarını belirten Osman Sert, bu dondurmanın Türkiye’de bile sadece 6-7 şehirde ancak bulunabildiğini dile getirdi.

Osman Sert, hazırlanışı bakımından biraz zahmetli olan Tayland usulü dondurmanın müşteriye sunum serüvenini ise şöyle aktardı:

“Alttan eksi 40 derece soğukluk verilen tepsi üzerine önceden hazırladığımız kremayı akıtıyoruz. Tercihe göre içine sonradan eklediğimiz değişik meyve veya bisküvileri spatula ile kıyıyoruz. Bu işlemin ardından kremamızı tepsiye ince bir hamur gibi yayıyoruz. Birkaç dakikada donan malzememizi yine spatula yardımıyla rulo hâline getirerek, servis ediyoruz.”

İkram Dondurma ortaklarından Osman Sert, Çorum’da ilk ve tek olan Tayland usulü dondurmayı, farklı lezzet arayan herkese tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim