ÇORUM HABER’in eski mensuplarından, şair ve yorumcu hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici’nin 8 yıl önce “şiir ve müzik grubu” olarak hayata geçirdiği Kardelen Sanat Derneği, hafta sonu görkemli bir etkinliğe imza attı.

İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla 55. kez düzenlenen “Yaşayan Değerlerimiz Ödül Töreni” kelimenin tam anlamıyla bir “Yıldızlar geçidi” ve sanat şölenine dönüştü.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı gerçekleştirilen etkinlikte 15 sanatçı ve “sanat dostu” ile 3 kuruma ödül verildi.

Bu yönüyle “55. Yaşayan Değerlerimiz” programı, Kardelen’in en fazla sayıda ödül dağıttığı etkinlik oldu.

Yusuf Ziya Leblebici ile birlikte Kardelen üyelerinden Türk Halk Müziği Sanatçısı Yağmur Yalçın ve Şair Sefer Kocakaya’nın türkü ve şiir yorumlarıyla renk kattıkları gecede, Ankara Kulübü Seymen Ekibi de sergilediği Başkent yöresine ait oyunlarla büyük beğeni topladı.

Ödül alan sanatçılardan Gülşen Kutlu, İhsan Öztürk, Emine Koç ve Nazlı Öksüz de seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Gecenin sonunda ödül alan sanatçılar ile salonda bulunan tüm konuklara, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tarafından gönderilen “Nutuk” armağan edilirken; final ise Kardelen’in her programında gelenek olduğu üzere, katılımcıların ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir Marşı’nı coşkulu bir şekilde söylemeleriyle yapıldı.

Kardelen’in ödül gecesinde sahne alan Ankara Kulübü Seymen Ekibi, yoğun ilgi gördü.

Gülşen Kutlu’nun türkülerine, ODLÜ’lü Ağır Abiler’le birlikte minik bir Seymen de oyunlarıyla eşlik etti.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli

Hemşehrimiz olan İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin armağanı olan “Nutuk”u, Yusuf Ziya Leblebici ve Sefer Kocakaya’nın elinden aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli (Sağda), Aralık ayında gerçekleştirilen “54. Yaşayan Değerlerimiz” programında da tüm konuklara birer “Nutuk” hediye etmişti.

Türkülerin usta sesi, bağlama üstâdı İhsan Öztürk, gecede nefis bir performans sergiledi.

Gecede ayrıca Kardelen Grubu üyeleri Yusuf Ziya Leblebici, Yağmur Yalçın ve Sefer Kocakaya’ya Yenimahalle Belediyesi tarafından birer teşekkür plâketi verildi.

Gecenin finali, her zamanki gibi Türk Bayrakları ile coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Kardelen Sanat Derneği tarafından Türk tiyatrosunun duayen ismi Güven Hokna’ya “Yaşayan Değerlerimiz Ödülü” verildi. Ünlü oyuncu ödülünü almadan hemen önce, gecenin sunuculuğunu üstlenen Yusuf Ziya Leblebici ve Yağmur Yalçın’la...

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı düzenlenen ödül gecesinde katılımcıların “giriş” için getirdikleri okunmuş kitaplar, Anadolu’daki köy okullarına bağışlanacak.

Gecede ödül alan Türk Halk Müziği Sanatçısı İhsan Öztürk (Sağdan dördüncü), Bağlama Sanatçısı İsmail Işık (Sağdan ikinci) ve Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan (Soldan dördüncü), “Unutmadık” köşesinde diğer bazı konuklarla…

“UNUTMADIK”

Yusuf Ziya Leblebici, “Yaşayan Değerlerimiz” programlarıyla sanatçıları hayattayken “onore” etmeyi sürdürürken, ayrıca her programda, yaşamını yitirmiş sanatçılar için de özel bir fotoğraf köşesi oluşturuyor.

Gelenek hâline getirdiği “Unutmadık” köşesiyle, programın düzenlendiği ay içerisinde vefat etmiş sanatçıları konuklara da hatırlatan Leblebici, böylece büyük bir vefa örneği sergiliyor.

İşte Yusuf Ziya Leblebici, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki “55. Yaşayan Değerlerimiz” programında ödül dağıtımına geçilmeden önce kokteyl salonunda oluşturulan bu köşede, Ocak ayında yitirdiğimiz birbirinden değerli sanatçıları fotoğraflarla bir kez daha yâd etti.

Yusuf Ziya Leblebici, TRT Sanatçısı Neşe Dilekçioğlu (Ortada) ve Nürnberg Engelliler Derneği Başkanı İlknur Alkan Reiche ile…

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim