İddiaya göre, kent merkezinde bulunan Çiçek Taksi’de taksicilik yapan Esat Çınar'ın aracına binerek Bahçelievler Mahallesi’ndeki Bağlar mevkiine giden V.A. (27) ile R.K. (21), para üstünü eksik verdiği gerekçesiyle taksi şoförü ile tartışmaya başladı. Tartışma sonrası iki kişi taksiciyi döverek hastanelik etti. Çevredekiler tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çınar, tedavi altına alındı.

Taksi şoförü Esat Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Taksici olarak ekmek parası kazanıyoruz. Kimseyle bir husumetimiz yok. Olayda benim hiçbir kabahatim ya da tahrikim olmadı. Taksi ücreti olarak bana 100 lira verdiklerini iddia ettiler. Ben de 20 lira verdiklerini söyledim. Sonra da beni darp ettiler, dişlerimi kırdılar. Beni bu hale getirdiler" dedi.

Taksiciyi darp ettiği iddia edilen iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli yaşananlara tepki gösterdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim