Takografların hız limitlerinin takibi noktasında çok önemli bir işlevi meydana getirdiklerini belirten Ocak, minibüs, otobüs, kamyon, TIR içi kullanılan takograflar sayesinde şoförlerin otokontrollü olarak araçlarını kullandıklarını ve insanların gittikleri yerlere daha güvenli seyahat ettiklerini söyledi.

3516 sayılı kanun kapsamında takografların ölçü aleti sınıfına girdiğini belirten Ocak, daha önceden İl Müdürlüğü personeli tarafından yapılan muayenelerin yetkili muayene servisliklerince yapıldığını belirtti.

Ocak, takograflar gibi taksilerde kullanılan taksimetrelerin de periyodik muayenesinin yetkili servisler tarafından yapıldığını, ticari taksilerde kullanılan taksimetrelerinde önemli bir işlevi yerine getirdiğini, insanlarımızın gideceği yere belirli bir hız ve sürede gittikleri ve belli bir ücret mukabilinde ulaştırdıklarını söyledi. Taksimetre ve takograf cihazları ile ilgili zaman zaman ani muayeneler yaptıklarını belirten Ocak, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle taksimetre ve takograf periyodik muayenelerinin yaptırılmamasının ağır kusur sayıldığını ve sürücülerin bu muayenelerini yaptırmadan trafiğe çıkamayacaklarını dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim