Ülke genelinde sıcakların aşırı yüksek seyretmesinden sürücülerin etkilendiğini belirten Tahsin Şahin, yazılı açıklamasında sürücülerin öğle vakti araba kullanmamasını, mecburiyet halinde 2 saatte bir en az 20 dakika mola vermelerini tavsiye etti.

RAKAMLAR KORKUTUCU

2015 Mayıs sonu itibarıyla Çorum’da toplam bin 359 trafik kazası meydana geldiğini söyleyen Şahin, tatil mevsimi nedeniyle, karayollarındaki araç trafiğinin yoğunlaştığını, 40 dereceyi aşan sıcakla birlikte direksiyon başındaki insanların sinir ve stresinin de yükseldiğine dikkat çekti. Şahin, böyle durumlarda sürücülerde azalan dikkat ve refleks zayıflığının, trafik kazalarını arttırdığını kaydetti.

“BU YOLLARA DİKKAT EDİN”

Öğle vakitlerinde sıcaktan eriyen asfalta ve yeni dökülen mıcıra dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, mecbur kalınmadıkça öğle sıcağında yola çıkılmamasını isteyen Tahsin Şahin, Çorum’daki bazı kritik yollara da sürücülerin dikkat etmesini önerdi. Şahin, Kargı Beygircioğlu Kavşağı, Osmancık D100 Karayolu şehir içi geçişi, Alaca-Yozgat yol ayrımı, Çorum-Sungurlu Karayolu Koparan mevkii ile Çorum-Osmancık Yolu Kırkdilim Bölgesinde yolculuk yapacak sürücülerin daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.

“TRAFİKTE SAYGI ÖNEMLİ”

Trafikte sürücülerin, diğer sürücülerin haklarına saygı göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, ''Trafik kazaları istatistikleri raporuna göre, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları en çok yaz ayında yaşanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte maalesef kazalarda da büyük artış görülmektedir. Yolculuklarımızın faciaya dönüşmemesi için trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Sürücülerimizin trafikte birbirlerine saygılı ve dikkatli olmalarını istiyoruz'' dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim