Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, toplanan imzaları bu ay gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu’na sunacaklarını ve konuyu güçlü bir şekilde tekrar gündeme getireceklerini söyledi.
Nöbet görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmesi yönünde hukuki düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden Tahir Eşkil, konuyla ilişkin açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Diğer kurumlarda maddi karşılığı olan nöbet görevinin Millî Eğitim Bakanlığı’nda olmamasının hiçbir mantığı yoktur. Sendika olarak, nöbete ücrette ısrarlı, mücadelede kararlıyız. Siyasi iradenin bu yönde bir karar vermesi, Bakanlar Kurulu’nun konuyu gündemine alması gerekmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı bizim iyi niyetli gayretlerimizi, sorunun çözülmesi için fırsat olarak değerlendirmelidir. Angaryaya hayır diyor, nöbete ücret istiyoruz. Haklı talebimizi haykırırken hiç kimseyi de mağdur etmemeye özen gösteriyoruz. Bize emanet edilmiş olan çocuklarımızın en ufak bir zarar görmemesi amacıyla üyelerimiz kendilerine ait nöbet görevlerini bihakkın yerine getiriyorlar.”
Editör: TE Bilisim