Geçtiğimiz Cumartesi günü Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, hekimler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak kürsüye gelen Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem hasta hakları ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

Görkem’den sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Yıldırım ise hekimlerin sorumluluğuna değinerek, “İnsanın acılarını azaltmak ve hayatını uzatmak amacını güden tıp ve tıbbın uygulayıcısı olan doktor, her şeyden evvel insana zarar vermemekle yükümlüdür” dedi.

Hekimliğin insan merkezli bir iş olduğunu da dile getiren Yıldırım, “Hekimler olarak uygulama alanımız insan. Ona dokunduğumuz her zaman onun vücut bütünlüğüne dokunmuş oluyoruz. Buda bize sorumluluk getiriyor. Dokunmada hata yaptığınız ve kusur işlediğiniz zaman hekimlikte ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Av. Vedat Canbolat da konuyla ilgili katılımcılara sunum yaptı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim