Genel Başkanlığı’nı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı’nın yaptığı ve Temmuz ayında siyasî hayatına başlayan Merkez Parti’nin Kurucu Üyesi ve Çorum 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Ünal, Gazi Caddesi üzerinde Merkez Parti’nin bulunduğu binaya AKP bayrakları asılmasına sert tepki gösterdi.
Merkez Parti Milletvekili Adayı Ahmet Ünal düzenlediği basın toplantısıyla seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Ünal’ın dün parti binasında düzenlediği basın toplantısına diğer milletvekili adayları Engin Erenler, Gülay Ayan ve partililer katıldı.
Ahmet Ünal, Pazartesi günü Merkez Parti’nin bulunduğu binanın AKP bayraklarıyla kapatıldığını ve parti tabelalarının görünmesinin engellendiğini belirterek, “İkinci gün bayrakların kaldırılmasını beklerken, daha da çoğaltıldığını gördük. Üç gün boyunca Valilik de dâhil olmak üzere çeşitli düzeyde yaptığımız girişimler sonucu nihayet bugün (Çarşamba) AKP bayrakları kaldırıldı. Bugün basın toplantısı yapacak olmamızın da bu bayrakların kaldırılmasında etkili olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Merkez Parti tabelasının AKP bayraklarıyla kapatılmış olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ahmet Ünal, “Bu yakışıksız davranış, AKP’nin adalet anlayışını ve kendilerinden olmayan öteki kesimlere ne kadar saygı duyduğunun göstergesidir.” ifadesini kullandı.
Ahmet Ünal, 13 yıllık AKP iktidarı boyunca ülkenin her alanda kötüye gittiğini ve Çorum’un hak ettiği ölçüde yatırım alamadığını belirten Ünal, AKP’nin Çorum Milletvekili adaylarının belirlenme şeklini de eleştirdi. Ahmet Ünal bu konudaki görüşlerini de “ AKP’nin milletvekili adaylarına bir bakın. Kaç tanesi son 10 yılını Çorum’da geçirmiştir? Milletvekilliğini bırakınca kaç tanesi Çorum’da yaşayacaktır? Hepsi değerli olabilir ancak yaşadıkları bölgeden aday olmaları gerekirdi. Bu durum Çorum’a ve Çorum insanına haksızlıktır. Partisine emek veren insanlara haksızlık yapılmıştır.” şeklinde aktardı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim