Beraberinde Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit ile birlikte Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Bahabey Çamlığı yanındaki Laboratuvar ve Scada (Uzaktan İzleme ve Kontrol Sistemi) Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Gül, buradaki teknik personelden suyun kalitesi hakkında bilgi aldı.

Çorum’da suyla ilgili büyük bir problemin olmadığını kaydeden Başkan Gül, son yağmurlarla birlikte yaşanılacak olası problemin de büyük oranda aşıldığını dile getirdi.

Çorum Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne 350 milyon liralık bir bütçe ayırdığını, bunun haricinde Koçhisar ishale hattı izin 100 milyon liralık bir ihale yapılacağını, yeni atık su arıtma tesisinin ise 120 milyon liraya mâl olacağını kaydeden Gül, toplamda 570 milyon liralık bir yatırımın söz konusu olduğunu bildirdi.

2017 yılında faaliyete başlayan Laboratuvar ve Scada Kontrol Merkezi’nde analizlerin her gün yapıldığının altını çizen Gül, içmesuyunda her gün 27 ayrı parametrede ölçüm yapıldığını söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından sağlanan içmesuyunun hazır sulardan daha temiz olduğunu kaydeden Gül, “Ancak hemşehrilerimizin damak zevkine uygundur, değildir onu bilemem” dedi.(Taner ŞİMŞEK) ünleri’nde okur-yazar buluşmasının ilki Venhar Sağaroğlu ile gerçekleşecek. 22 Nisan 2018 Pazar günü saat 13.00’da Kitap Fuarında kitapseverlerle buluşacak. Devamında ise sevenleri için kitaplarını imzalayacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim