Çorum Belediyesi’nin 2020 yılında uygulayacağı gelir tarifesi yeniden belirlendi.

Bu kapsamda başta su ücretleri olmak üzere Belediye’nin tüm hizmetleri, aldığı vergi ve harçlar çeşitli oranlarda zamlandırıldı.

1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak olan tarife, Belediye Meclisi’nde AK Partili üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Buna göre meskenlerde 0-10 ton arası su ücreti 1.79 TL’den 1.95 TL’ye, 11-30 ton arası su ücreti 2.30 TL’den 2.50 TL’ye çıkarıldı. 31 ton ve üzeri su ücreti ise 4.50’den 3.50’ye indirildi.

Resmi kurumlar, okullar, cezaevi ve hastanelerde ücret 2.69 TL’den 4.95 TL’ye çıkartılırken, turizm teşviğine tabi yerler, vakıflar, yurtlar, hamamlar ve hayır kurumlarında; ticarethane, yazıhane, işyerleri, oto ve traktörcüler, tavuk çiftlikleri ve mandıralarda; fabrika ve sanayi kuruluşları, yağlama ve yıkamacılar ile akaryakıt istasyonlarında; şehit aileleri, dul ve yetim, gaziler, engelli ve engelli aileleri ile başarılı sporcularda; inşaatlarda; köylerde zam yapılmadı.

“ÇEVRE İLLER ARASINDA EN UCUZ SUYU KULLANIYORUZ”

“Su zammı” hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkan Vekili Lemzi Çöplü, “Çevre illerdeki su tüketimlerine uygulanan fiyatları araştırdık. En düşük suyu biz kullanıyoruz. Artan maliyetler ve yeni hizmetler yapmamız nedeniyle bir güncelleme yapmak zorundayız” dedi.

2020 yılına ilişkin su ücretlerinin belirlendiği Meclis toplantısında yapılan zamlarla ilgili bilgi veren Çöplü, şehrin su ihtiyacıyla ilgili zorunluluktan dolayı yeni bir fiyat ayarlaması yapılması gerektiğini söyledi.

Her ay DSİ’ye 1 milyon liranın üzerinde ödeme yaptıklarını belirten Çöplü, “Suyun 1 metreküplük maliyeti 3 lira civarında. Biz 1.75’den 1.95’e çıkarma kararı aldık. Totalde yüzde 10 civarında bir zam yapıldı” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim