Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP olarak 30-40 yıldır FETÖ tehlikesini dile getirdiklerini ancak kendilerinin ‘dinsizlikle, paranoyaklıkla’ suçlandığını belirterek, “Bugün haklılığımız gün gibi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bu haklılığımızı teyit ettiler. Artık onlardan aldanmamalarını bekliyoruz” dedi.
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Karadeniz Bölge Sorumlusu Kamer Uzuner’in CHP İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette konuşan Suvacı, Türkiye’nin düzlüğe çıkması için en kısa sürede bir milli mutabakat hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.
Güç bir dönemden geçtiklerini belirten Suvacı, “ CHP olarak bu dönemde büyük bir sorumlulukla hükümetin yanında olmaya karar verdik. Yaşanan son gelişmelerle birlikte görülüyor ki, devlet tamamen FETÖ mensupları tarafından istila edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kadrolarına FETÖ yanlıları bir şekilde sızmış. Tüm bunlar bizi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak, bu devletin bir partisi olarak çok yaraladı. Bu karmaşık süreçten çıkabilmek için en kısa sürede milli mutabakat hükümeti kurulmalıdır” dedi.
CHP İl Başkanı Suvacı, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Artık Başbakan’ın ve hükümetin bir daha aldanmasını istemiyoruz. O kadar çok aldandılar ki, neredeyse Türkiye Cumhuriyeti elden çıkmış. İçişleri Bakanı’nın açıklamasına göre 7 bin istihbaratçıdan 6.500’ü, 81 il emniyet müdüründen 74’ü FETÖ’cüymüş. Bunlar çok acı şeyler.
CHP olarak 30-40 yıldır bu tehlikeyi söyledik. Ama bizi ‘dinsizlikle, paranoyaklıkla’ suçladılar. Atatürkçüleri, sosyal-demokratları devlet kademelerinden tamamen sildiler. Bugün haklılığımız gün gibi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bu haklılığımızı teyit ettiler. Artık onlardan aldanmamalarını bekliyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim