Toplam yatırım tutarı 22 milyon lira olan 11 adet projeye TKDK tarafından % 65 hibe desteği ile 13 milyon lira katkı sağlanacak.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, IPARD II 1. çağrı dönemi kapsamında sözleşme imzalanan 34 adet projenin toplam yatırım tutarının 27 milyon TL, hibe destek tutarının ise 15 milyon TL olduğunu belirtti. “Süt Üreten Tarımsal İşletmeler ve Et Üreten Tarımsal İşletmeler” kapsamında 11 adet proje ile sözleşme imzalandığını kaydeden Yalvaçer, “Bu projelerin tamamı Avrupa Birliği standartlarında olmak üzere yapılacak olup yapım işleri makine-ekipman alımları destek kapsamındadır. Desteklerimiz %65’e varan oranlarda ve geri ödemesiz hibe şeklinde olacaktır. 11 projenin eksiksiz tamamlanması ile 22 milyon TL toplam yatırım tutarı İlimize kazandırılacaktır. İşletmelerin tamamlanarak üretime geçmesi ile birlikte yaklaşık 30 kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor” dedi.

İl Koordinatörü Yalvaçer ayrıca Haziran ayı içerisinde 103- Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbiri kapsamında “103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-3 Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması” sektörlerinde çağrı ilanına çıkılacağını ve % 50 hibe desteği verileceğini, Çorum’a yeni yatırımlar ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim