AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2015 yılı ikinci dönemine ait (Nisan, Mayıs, Haziran) çiğ süt primi ödemeleri kapsamında Çorum’da 2.942 süt üreticisine 994 bin TL destekleme ödemesinin dün itibariyle yapıldığını söyledi.
Çiftçilere yönelik desteklerim devam ettiğini kaydeden Uslu, “Ak Parti ile çiftçilerimiz birçok alanda desteklemeler almaya başladı. Çorum’da şuana kadar 900 milyon TL’ye yakın destekleme ödemesi yaptık. Sadece 2015 yılında çiftçilere yönelik destekleme ödemelerinin toplamda 90 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. Süt üreticilerimize yapılan bu ödeme ile 1,5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapmış olacağız. 2015 yılı sonuna kadar da toplamda 2,5 milyon TL’nin üzerinde destekleme ödemesi yapılması planlanıyor” dedi.
Soğutulmamış süt için litre başına 3 kuruş, soğutulmuş süt için 7 kuruş, koyun, keçi ve manda sütü için 20 kuruş pirim ödemesi yapıldığı bilgisini veren Uslu, ödemelerin dün itibariyle üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim