Çorum İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hayati Selbeş, tarımsal krediye ihtiyaç duyan üyeleri için düşük faizli ve yedi yıla kadar ödeme seçeneklerinde tarımsal kredi uygulamasının başlatıldığını söyledi. Birlik üyelerinin 150 bin TL’ye kadar traktör alımı hariç tarımsal kredi kullanma imkânının olduğunu belirten Selbeş, bu kredinin 60 bin TL’sinin tek kefille kullanılabileceğini de ifade etti.
Özellikle damızlık hayvan ihtiyacının giderilmesi ve çiğ süt kalitesinin artırılmasına yönelik soğutuculu sağım hane kurulması için iyi bir fırsat olduğunu belirten Selbeş, krediden süt üreticilerinin azami ölçüde yararlanması gerektiğini söyledi.
Süt üretiminin geçtiğimiz yıllara göre ciddi oranlarda düştüğünü hatırlatan Selbeş, yeterli, istikrarlı ve kaliteli süt üretimine ihtiyaç duyulduğunu, bunun sağlanması halinde ise pazar payının yükseleceğini belirtti.
Çorum İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hayati Selbeş, tarımsal kredi kullandırılması ile ilgili ayrıntılı bilginin Birlik Müdürü Duran Topuz’dan alınabileceğini ifade ederek, projenin birlik üyelerine ve üreticilere hayırlı olmasını diledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim