Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, süt üreten tarımsal işletmelere 81 milyon euro yatırım desteği sağlandığını açıkladı.
IPARD 1 Programı kapsamında 17 Nisan 2015 tarihi itibariyle 14. çağrı ilanına çıkıldığını kaydeden Körpınar, “Bu çağrı ile süt üreten tarımsal işletmeler başta olmak üzere; süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularında projeler kabul edilecek. Süt üretimine yönelik sığır, koyun ve keçi yetiştiriciliği konularını içeren projelerin hem yapım işleri, hem de makine alımları destek kapsamına alınacak. Ayrıca süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama yapan mevcut işletmelerin sadece makine-ekipman alımları desteklenecek” dedi.
Özellikle süt üreten tarımsal işletmelere yönelik projeler konusunda yoğun ilgi bulunduğunu, çağrı ilanı kapsamında proje başvuru kabullerinin 11 Mayıs’ta başlayacağını ve 5 Haziran saat 23:00’de son bulacağını belirten Körpınar, “4 - 15 Mayıs 2015 tarihlerinde İl Koordinatörlüğü’nde proje ve eklerinin uygunluk kapsamında ön kontrolleri yapılacak. Yapılacak ön kontroller nihai kontroller olmayıp, yapılan hataların ve eksikliklerin tespit edilmesi ve düzeltilmesi yönünde bilgilendirme amaçlı olacak” ifadelerini kullandı.
TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, “Desteklerimiz % 65’e varan oranlarda ve geri ödemesiz hibe şeklindedir. Özellikle bu konuda çağrıya çıktığımız ilk günden itibaren çiftçimizin yoğun ilgisi olmuştur. Hayvan refahına uygun, hijyenik koşullarda süt üretimi sağlayan modern işletmelere sahip olmak isteyen yatırımcılarımızı proje yapmaya davet ediyoruz. Süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularında ise sadece mevcut işletmelerin yapım işleri haricinde makine-ekipman alımları desteklenmektedir. Bu konularda ise ilgi istenen seviyeye ulaşmamakla birlikte peynir, tereyağı, yoğurt, kaşar gibi süt ürünleri üretimi yapan bazı işletmeler makine-ekipmanlarını yenilemek amacıyla proje hazırlığına başlamışlardır. İlimizde maksimum projenin alınması ve yatırımın sağlanması için; yatırımcılarımız her türlü sorularını İl Koordinatörlüğümüz yardım masasına şahsen veya 0364 223 00 27 numaralı telefondan sorabilecekleri gibi, www.tkdk.gov.tr internet adresinden de bilgi alabilirler” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim