Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısında bulunan Tahsin Şahin, trafik kazalarının birçoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.
“VERİLECEK MOLA HAYAT KURTARIR”
İstatistiklere göre kazalarda yüzde 95 sürücü hatası bulunduğunu, bu nedenle sürücülerin trafik kurallarına uymasının önemli olduğunu ifade eden Tahsin Şahin, uykusuz ve yorgun asla yola çıkılmaması gerektiğini, uzun yolculuklarda verilen 15 dakikalık molaların hayat kurtardığını anlattı. Şahin, ayrıca, sürücülerin can güvenliği için emniyet kemeri takmaları ve cep telefonuyla konuşmamaları gerektiğini belirtti. Şahin, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.
“EN İYİ SÜRÜCÜ KAZA YAPMAYANDIR”
Bayram tatilleri uzun olduğunda trafik yoğunluğunun kısa bayram tatillerine oranla 10 kat artış gösterdiğini ve trafik kazalarının da iki kat arttığını kaydeden Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, “Sürücülerimiz yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışsın. Asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmayalım. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak ve toplu taşıma araçlarını tercih ederek durdurabilir ve azaltabiliriz” dedi. Şahin, ayrıca, “En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim