Ülkemizde özellikle dini bayram tatillerinde, kara yollarında trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığını aktaran Şahin, aşırı hız, dikkatsizlik ve kurallara uymama nedeniyle meydana gelen kazalar yüzünden yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekti. Başkan Şahin, “Bayramlar, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden acıları değil, kurallara uyarak, kazasız yolculuk geçirip, sevdiklerimizle kucaklaşıp, sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarına kurban olmayın. Sürat felakettir. Ne sizin canınız, ne de başkalarının canları yanmasın” dedi.
Bayramlarda uzun yolculuğa çıkan sürücülerin yorgun, uykusuz olmalarının kazaların meydana gelmesini artıran bir faktör olduğunu ifade eden Şahin, “Bizim tavsiyemiz vatandaşlarımıza yoruldukları yerde durup dinlenmeleri, uykusuz iseler rahat bir yerde dinlenmeleri” diye konuştu.
Kazalarda önemli bir kurtarıcı olan emniyet kemerinin önemine de vurgu yapan Şahin, “Emniyet kemeri araç içerisinde olan gerek sürücü, gerekse yolcu olarak herkesin emniyet kemerini takması gerekiyor. Hayatımızı yüzde 50 oranında garanti etmiş oluyoruz. Emniyet kemeri üzerinde durduğumuz önemli bir konu hem sürücülere hem de yolculara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.
Geçen yıllarda uzun süreli bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini de hatırlatan Şahin, trafikte sevgi ve saygının kazaları azaltacağını dile getirdi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim