TBMM İdari Amiri Uslu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Uslu, 3 gündür Antalya’da devam eden Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu 6. Çalıştayına katıldıklarını aktararak, Sürücü Kursu ve Eğitimcilerinin görüşlerinin dillendirilmesi ve çözümün ortaklaştırılmasının ile gündelik siyaset üstü bir iklim yaratılmasında katkıları olduğu gibi, birçok sorunlarının çözümüne de önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Uslu, "Sürücü kurslarının özelleştirilerek yeni monopoller oluşturulmasının engellenmesi, sürücü kurs sayısının il veya ilçe nüfus durumunu dikkate alınarak sınır getirilmesi, ders saatleri, hocaların eğitim durumu veya uygulanabilir dersler ile sınav sisteminin geliştirilmesi gibi birçok konuda önemli mesafeler kat edilmiştir. Şimdide sınavların belirli gün ve yerlerde yapılmak suretiyle zorlaştırılması yerine sürücü adaylarının kendi özel durumlarına göre randevu alıp sınavların sürekliliği ve sürdürülebilir hale getirileceği müjdesi bugün kendilerine verilmiştir" ifadesini kullandı.

Uslu şunları kaydetti:

"Ülkemizde bulunan mülteci ve üniversite öğrencilerinin de ana dillerinin sürücü eğitimcilerine öğretilmesinin teşvik edilmesi, üniversitelerimizin trafik mühendisliği dalında yeni bölümler oluşturulması, üniversitelerimizin fakülte ve yüksekokullarda trafik öğretmenliği bölümlerinin açılması, Konfederasyonların da içinde bulunduğu sosyal diyalog mekanizmalarına ait yeni mevzuatlar oluşturulması en başta taleplerdendir. Farklı aidiyetler, farklı ideolojiler ve farklı siyasal tercihlere rağmen federasyonların ve konfederasyonların bir araya gelmesi, bir arada kalabilmesi ve birlikte çözüm üretebilmesi başarısının cemile örneği bir sivil yapı ile karşı karşıyayız. Ülkemizde sayılarının nitel ve nicel olarak artması elbette memnuniyet vericidir. "

Milletvekili Ilıcalı ise 9 yılda sürücü sayısının 19 milyondan 28 milyona çıktığını anlatarak, "Ülke genelindeki 3 bin 500 sürücü kursunda 40 bin eğitmen görev yapıyor. Her yıl bir milyon 200 bin kişi sürücü belgesi alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu trafik dersi öğretmenliği için 40 bin kişiden faydalanabilecek. Trafik kazalarını azaltmak için teknolojik çözümden yararlanılması, yani bunun trafik denetimlerinde kullanılması gerekiyor. Kalıcı eğitim verilmesi, bilinçlendirilme yapılması, ayrıca idari ve yasal düzenleme yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. İHA

Editör: TE Bilisim