Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi çerçevesinde (Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi) İl Müdürlüğü, Çorum Merkez ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odaları ve Çorum İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde uygulanacak olan “Çoban/Sürü Yönetimi Elemanı (Küçükbaş Hayvan)” mesleğinde Çorum (Merkez 25 kişi), Sungurlu(25 kişi), Mecitözü(25 kişi), Uğurludağ (20 kişi) ve Laçin (20 kişi) ilçelerinde 5 grup halinde toplam 115 (Yüzonbeş) kişilik işgücü yetiştirme kursu açılacak.
Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere belirtilen meslekte sertifika verilecek, çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması sağlanacak. Proje kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayvancılık desteklemeleri içerisinde sertifikalı sürü yönetimi elemanı çalıştırdığını belgeleyen küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destekleme yapılması planlanıyor.
Kursa 25 kişinin alınacak olması nedeniyle dün Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve adaylar katıldı.
Mülakat öncesi konuşan Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, eğitimin çok önemli olduğunu ve doğru bilinen yanlışların bu eğitimler sayesinde öğrenildiğini dile getirdi. Yetiştiricilere her zaman iş ortağı gözüyle baktıklarını anlatan Ermiş, yetiştiriciler ve kurum arasındaki ilişkinin kuvvetli olması durumunda verim ve çalışmaların da artacağını söyledi. Eğitim alanları profesyonel birer yetiştirici olarak görmek istediklerini vurgulayan Ermiş, sadece koyunlarla ilgili değil, köyle ilgili sorunlarla karşılaşıldığında da sorunların anlatılabileceğini dile getirdi.
“ET SÜT KURUMU ÇORUM’DA ÇALIŞMA YAPACAK”
Sürü Yönetimi Elemanı Kursu mülakatı öncesinde Et ve Süt Kurumu’nun sözleşmeli hayvancılığı önemsediğini anlatan Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, bölgede kurumun da devreye gireceğini ve bu konuda üreticilerden destek beklediklerini kaydetti. Et ve Süt Kurumu’nun Çorum’da sözleşmeli üretim çalışmasına gireceğini anlatan Ermiş, bu çalışmanın üreticiye uzun soluklu para kazanma imkanı tanıyacağını dile getirdi.
Çorum Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı da konuşmasında, üreticilerin fazla bilgisinin olmadığını bunu kurslara katılarak anlayabildiğini ifade etti. Küçükbaş hayvancılıkta orta Anadolu’nun merkezi olmak istediklerini belirten Avcı, üreticilerin her türlü sorununda birliğe ya da Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne uğrayarak sorunlarını dile getirmesini istedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim