Türkiye’de barınan tüm mültecilerin canı, malı ve namuslarının Türk milletine emanet olduğunu vurgulayan Hacı Nuri Lafcı, yurttaşları her türlü provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sağlık-Sen Yöneticisi Lafcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi: “Biz en yüce İslam dininin mensubuyuz. Biz paylaşmayı bilen bir dinin temsilcisiyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kardeşlerimize ev sahipliği yapacağız. Kapımızı açacağız, onların namuslarına sahip çıkacağız. Kadirşinas, vefakâr ve değerlerine bağlı kadim bir medeniyetin temsilcisi olan milletimiz şimdiye kadar kendisine uzatılan hiç bir eli geri çevirmediği gibi, hiç bir yardım çağrısına kulaklarını tıkamamıştır. Savaş mağdurunun dini ve ırkına bakılmaması gerekir. Biz savaşta esirlerine bile merhametli davranmış bir dinin ve milletin mensuplarıyız. Ülkesindeki savaştan kaçarak bize sığınan, yardım isteyen, merhamet bekleyen insanlara karşı nefret oluşturmak, onlar üzerinden iç politika malzemesi üretmek ahlaksızlık ve adiliktir.”

Son günlerde ülkemizde misafir bulunan Suriyelilerin sıkça olumsuz şekilde gündem edilmeye çalışıldığını belirten Lafcı, “Milletimiz oynanan oyunlara gelmesin, tuzaklara düşmesin. Mensubu oldukları dinin ve milletimizin değerlerinin ölçüsüyle sağduyulu hareket ederek provokatörlere izin vermesin.”

Sakarya’da yaşanan menfur olaya da değinen Lafcı, “Bunu yapanların insan olamayacağını, hak ettikleri cezayı mutlaka çekeceklerini düşünüyorum. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin canı, malı ve namusu bize emanettir. Milletimiz katledilen Suriyeli kardeşlerimizin cenazesine sahip çıkarak büyüklüğünü göstermiştir. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için herkesin sağduyulu olması gerekir. Buradan medyamızdan sivil toplum örgütlerimize kadar sorumluluk sahibi herkese sağduyu çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim