Ankara Üniversitesi ev sahipliği ve liderliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Ünilever ve Gönüllü Genç Girişimciler Derneği’nin destekleri ile “Gıda,Tarım, Çevre ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Dr. Fazıl Kaytez ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarından Dr. Mehmet Hasdemir, bugüne kadar izlemiş oldukları politikalardan ve yapacakları projelerden söz ettiler. Çalıştayda enerji tasarrufu ,yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi vurgulandı. Gıda’da sürdürülebilir tarım modellerine geçiş süreci anlatıldı. Unilever Pazarlama Direktörü Toloy Tanrıdağlı, ürünlerinde sürdürülebilir tarımı desteklediklerini bütün ürünlerini buna göre ürettiklerini ve yeşil alan projeleri uyguladıklarını söyledi.
Çalıştayda Gönüllü Genç Girişimciler’in aktif olduğu 24 il başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı illerinden katılımcılar yer aldı .Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü, Gönüllü Genç Girişimciler Derneği Ankara İl Temsilcisi ve Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğrencisi Büşra Kanat, “Günümüz ihtiyaçlarını karşılamak için gelecek neslin ihtiyaçlarını tüketmeden devam edebilme yeteneğidir sürdürülebilirlik. Ekip arkadaşlarımla; toplumun her bireyinin ya da zincirin bir parçası olduğunu düşünen herkesin duyarlı olması gerektiğini düşündük ve bu projeyi gerçekleştirmek için çalışmalara başladık.” dedi.



Editör: TE Bilisim