Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda sanayiciler ile birlikte gerçekleştirilen toplantıda konuşan Konur, büyük projelere imza attıklarını ve bunu sağlayabilmek için sürdürülebilir tedarikin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Firmaları inceleyeceklerini ve yapılan incelemenin ardından eksik kriterleri bir rapor halinde sunacaklarını belirten İrfan Konur, böylelikle firmaların gelişmesine de vesile olmak istediklerini anlattı.

BMC Satın Alma ve Lojistik Direktörü İrfan Konur şunları dile getirdi:

“Vali beyin başkanlığında 10 gün kadar önce yapılan ziyarette; BMC ve gelecekle ilgili vizyonları ile bir tanıtım gerçekleştirdik. Akabinde de bugünkü toplantının temelini atmış olduk.

Biz size satın alma özünde neler yaptığımız ve nasıl bir yapı içinde hareket ettiğimiz tedarikçilerimizin hangi bölgelerden ne şekilde olduğu ile ilgili bilgi vermek istiyoruz.

Masa başı toplantılarında sektörel bazda aramızda bir değerlendirme yaparak görüşmek istedik. Neler yapabildiğimiz ile ilgili değerlendirme yapıp bu aksiyona nasıl geçirebiliriz mantığı ile hareket etmek istiyoruz.

Ana konumuz, araç üretimi olduğu için hizmeti dışarıdan alma yoluna gittik. 2014 yılından itibaren BMC yeni ortaklık yapısıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Vizyon olarak bakıldığında Türkiye ve Katar merkezli olan savunma sanayinde otobüs, kamyon ve motor üretimi ile ilgili projelere sahip ulusal bir firma olarak ulusal boyutta Türk markasını tanıtmayı hedefleyen bir vizyonumuz var. Savunma sanayi ve tank üretimi diğer lojistik araçlar olsun yatırımlarımız devam ediyor. Ürünlerimizi tamamlamak ana hedefimiz. Otobüsler, kamyon ve savunma sanayinde de 10’un üzerinde projeyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İşlerimiz oldukça yoğun ve zamanla yarışıyoruz. Ülkemiz ve çevremizin içinde olduğu durum belli hızlı cevap vererek sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Dışa bağımlılığı azaltmak ve dövizin dışarı gitmesini önlemek istiyoruz.

700 beygir ve üzeri milli ve yerli motor yapımını biz üstlendik. Ortak bir noktada buluşma imkanını bulmak noktasında sürdürülebilir tedarik sağlamak bizim için önemli. Kapasite oranları ve iyi teknik şartlar bizim için önemli. Tarafsız bir gözle inceleyerek bununla ilgili almanız gereken aksiyonlar rapor halinde sunularak gelişmenizde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tedarikçimiz olduğunda uygun fiyatlarla ürün tedariki yapıyoruz yani kazan kazan prensibi uyguluyoruz. 2018’deki parça ciromuz 2.5 milyar lira, bunun ithal bölümü 884 milyon lira yerli olan bölüm ise 1.666 milyon lira bu büyük bir rakam. Kamyon devreye girdikten sonra bu rakamlar artacaktır” şeklinde konuştu. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim