Cumartesi günü Hasan Zahir Et Lokantası’nda gerçekleştirilen yemeğe Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı Özgün, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, sektör paydaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir selâmlama konuşması yapan Oda Başkanı Hacı Özgün, Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından 2000 yılından itibaren her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününün “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nün her yıl farklı bir tema çerçevesinde kutlandığını belirten Özgün, 2018 yılı için ise “Sürdürülebilir kalkınmada; geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmedeki Veteriner Hekimlik mesleğinin rolü” olarak belirlendiğini söyledi.

Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9,7 milyar kişiye ulaşacağının öngörüldüğünü kaydeden Oda Başkanı Özgün, “Buna bağlı olarak hayvansal proteine olan talep artacaktır. Veteriner Hekimler hayvan hastalıklarını önleyerek ve kontrol ederek, yeterli ve güvenli yüksek kaliteli gıdaların elde edilmesinde, insanların ve hayvanların sağlığını ve refahını iyileştirmede önemli rol oynarlar. Veteriner Hekimler, sürdürülebilir ve verimli hayvancılık üretim sistemlerinin gelişimini sağlayarak, gelecek nesiller için yeterli ve sağlıklı kaynakların oluşturulmasına katkıda bulunurlar. Ve bu çalışmalarla, sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadırlar.” diye konuştu.

Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmaların beşerî hekimliğin gelişmesine de büyük katkı sağladığını vurgulayan Hacı Özgün, “Veteriner Hekimler; hayvan sağlığının yanı sıra insan sağlığının korunması, havyan refahının iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, zoonoz hastalıklarının önlenmesi, hayvan ıslahı, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlarım.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim