Program kapsamında yürütme komitesi toplantısı, BM İlişkileri Daimi Komitesi, Genç Parlamenterler Forumu, Genel Kurul ve müzakereler, ASGP Toplantısı, Sürdürülebilir Kalkınma, Finans ve Ticaret Daimi Komisyonu, Barış ve Güvenlik Daimi Komisyonu, Demokrasi ve İnsan Hakları Daimi Komisyonu, Barış ve Ulusal Güvenlik Daimi Komisyonu Toplantıları gerçekleştiriliyor.
Milletvekili Murat Yıldırım başkanlığındaki Türk delegasyonuna Vietnam Büyükelçisi Ahmet Arif Oktay eşlik ediyor.
Yıldırım ve beraberindeki heyet toplantılardan fırsat buldukça, ülke temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştiriyorlar.
PAB Türk Delegasyonu Başkanvekili Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, PAB Genel Kurulu’nda Türkiye adına bir konuşma gerçekleştirdi.
İki yüzden fazla ulusal devletin iç içe yaşadığı yeryüzünde her alanda ortaklığa ve birlikte hareket edebilme kabiliyetine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Delegasyon Başkanı, Milletvekili Murat Yıldırım, “PAB’ın önemli başarıları olmasına rağmen, hala önümüzde kat etmemiz gereken çok büyük yol bulunmaktadır. Yardım hedefleri, küresel pazarın genişlemesi, borçlanmaların azaltılması, bilgiye ulaşma ve iletişim teknolojileri ile kırılgan ülkelerin özel ihtiyaçlarının kat edilmesinde halen uzun bir yolumuz var” dedi.
Teknolojik gelişmeler, istihdam ve alt yapı projelerinin temel kaynakları gerektirdiğine dikkat çeken Yıldırım; “Bu sebeple finansman, bilim, teknoloji, ARGE, istihdam sağlama ve ticari konuların uygulanması sürdürülebilir kalkınma politikaları için kritiktir. Sürdürülebilir kalkınmanın önündeki ana sebep finansmandır. Bu hükümetler arası uzman komitesinde konuda yapılacak görüşmelerin önemine dikkat çekmek isterim. Ayrıca Temmuz 2015’de Addis Ababa’da düzenlenecek olan konferansın sonuçlarının da gelecekteki ortak kalkınma operasyonlarında önemli rol oynayacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim