Olay, Çorum'un Bahçelievler mahallesinde geçen yıl Aralık ayında meydana geldi. İddiaya göre emlakçıda çalışan Sezgin Süzer (23), işyeri sahibi Özgür T. (37) ile işyerinde sohbet ederken buradaki pompalı tüfek ile oynamaya başladı. Özgür T., tüfeği başına dayayıp kendisine şaka yapan çalışanı Sezgin Süzer'den tüfeği almak isterken tüfek ateş aldı. Kafasından vurulan genç yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Süzer'in öldüğünü tespit etti. Gözaltına alınan Özgür T., ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Olayla ilgili cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianame sonrasında Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Özgün T. savcıya verdiği ifadesinde "Sezgin bana, 'Ağabey bu tüfeği hiç temizlemiyor musunuz?' diye sordu. Ben de hemen tüfeği elinden aldım. Sonra tüfeği kontrol ederken elimin tetiğe çarpması sonucu silah ateş aldı. Sezgin vurulunca şoka girdim. Hemen kardeşlerimi aradım. İş yerine gelen kardeşim Savaş durumu görünce 'Ağabey şaka mı yapıyorsunuz' deyip, dışarı çıktı. Sonra polisler geldi zaten. Sezgin çok samimi bir arkadaşımdı. Kesinlikle öldürmek gibi bir kastım yoktu" dedi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüphenin kardeşi Savaş T. ise, olayın kazayla gerçekleştiğini belirterek daha önce de Süzer'in iş yerinde tüfekle oynadığı için bir olumsuzluk yaşanabileceği hususunda kendisini uyardığını dile getirdi.

İddianamede, Süzer'in hedef alınan yerin ve vurulduğu bölgenin kafa bölgesi olması ile toplanan delillerin göz önünde bulundurulduğunda Özgür T.'nin kasıtlı bir şekilde maktule ateş ederek, kasten öldürme suçunu işlediği kanaatine varıldığı belirtildi. Özgür T. hakkında 'kasten öldürme' suçunu gerçekleştirdiği gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasının Eylül ayında yapılacağı belirtildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim