Çorum’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı Alternatif Düşünce Kuruluşu’ndan Fazilet Çulha’nın açış konuşması ile başladı.
Türkiye’de aydınlar diye bir kuram bulunduğunu ve bakıldığında bunun 200 kişilik bir liste olduğunu anlatan Fazilet Çulha, ülkede yazan, çizen, düşünen yeni bir nesil geliştiğini, bunların kendini ifade edebileceği bir yer bulunmadığını anlattı. Bu amaçla bir platform açmak istediklerini söyleyen Çulha, bir siyasi yapının arka planı olmadan çalışmanın zor olduğunu ancak bunu başardıklarını ifade etti.
Siyasetin kendini yeniden üretmek için yalanı kullandığını belirten Çulha, akşam olduğunda 5 gündemle yatan insanların sabah kalktıklarında 5 gündemle daha karşılaştıklarını ve hiçbirinin kendileriyle alakalı olmadığını, insanların sunni gündemlerle oyalandığını vurguladı.
Önyargıları bir kenara bırakarak birşeyler yapmak istediklerini belirten Çulha, insanların nasılsın sorusuna “Sanane” şeklinde cevap verir duruma geldiğini anlattı.
Yapılan açış konuşmasının ardından Hürdoğan Aydoğdu “Kutuplaşma” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Haydar Koyğun moderatörlüğünde devam eden programda Yrd. Doç.Dr. Melih Yürüşen ve Doç.Dr. Ahmet Özalp tarafından“Tolerans” konulu iki sunum gerçekleştirildi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim