Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Belediyesi’nin dev bir projeyi daha hayata geçireceğini kaydederek “Projemiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Sungurlu Belediyesi’nin uzun yıllardan beri hazırlıkları devam eden ve imzaladıkları Katı atık bertaraf tesisinin ilçenin geleceği acısında önemli bir proje olduğunu ve çalışmaların Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi.

Ağcalı yolu üzerinde bulunan mevcut çöplükte çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çöplüğün kapatılması konusunda Avrupa birliği katı atık projesinde Sungurlu belediyesi birlik üyesi olduğundan dolayı vahşi depo alanı olan çöp istasyonunun rehabilitasyonu, filim tabaka kaplaması, gaz bacaları, sızıntı sularının birikinti yeri ve etrafının tel örgüyle çevrilmesi çalışmalarında üstlenici firma son aşamaya geldi.

“HAŞERE AZALACAK”

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, vahşi depolama bölgelerinin haşere oluşma noktalarından olduğunu vurgulayarak “Katı atık projesi ile bununda önüne geçmiş olacağız. Düzenli depolama alanında rehabilitasyon işlemi tamamlandığında Sungurlu'da çöp depolama ortadan kalkacak. Dolayısı ile haşere oluşumu böylece buralarda son bulacak. Yapılacak bu çalışma ile çevre, doğa ve yer altı suları korunmuş olacak.” dedi.

Çorum Belediyeler çevre birliğine üye olan ilçe belediyeler bu proje ile vahşi depolamadan düzenli depolama sistemine geçecek diyen Başkan Şahiner; "Gürpınar Mahallesi 53 pafta 329 ada 19 nolu maliye hazinesine ait 15 bin metrekare alana transfer istasyonu kurulacak ve tırlar vasıtası ile çöpler Laçin ilçesine taşınacak.'' ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim