2017 yılında Sungurlu MYO kampüsü içine yapılacak olan kongre merkezine ilişkin görüşmenin gerçekleştiği ziyarette Sungurlulu işadamları, Hitit Üniversitesi’nin gelişmesi ve büyümesi adına başta Sungurlu MYO’ya olmak üzere her türlü çalışmaya katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek Sungurlu MYO Kampüsü’ne yapılacak olan Kongre Merkezi için de gerekli desteği vereceklerini dile getirdiler.
Hitit Üniversitesi’nin gelişmesinin Çorum’un gelişmesine çok büyük ivme kazandırdığına inandıklarını da vurgulayan heyet, bu kapsamda üniversite bünyesinde yapılan çalışmaları çok önemsediklerini ifade ederek Rektör Alkan’a teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi’nin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da üniversitenin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade eden Alkan da HİTÜ’nün eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu şehre, bölgesine ve ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yapmaya önem verdiğinin altını çizdi.
Toplam kapalı alanı 10 bin 279 metrekare olan Sungurlu MYO Kampüsü’nün şuan itibariyle yüzde 63’lük kısmının tamamlandığı ve bu süreç zarfında Sungurlu’nun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, ilk etap proje kapsamında 23 adet akademik personel ofisi, 4 adet 50 kişilik, 11 adet 80 kişilik derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin, ısı ve enerji merkezi binaları, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunduğunu ifade etti. İlerleyen zamanlarda ihalesi yapılarak Sungurlulu hayırsever işadamlarının destekleriyle toplam kapalı alanı Bin 480 metrekare olan ve bünyesinde 451 kişilik konferans salonu, 260 metrekarelik fuaye ve 210 metrekarelik alana sahip teknik oda barındıran Kongre Merkezi’nin de 2017 yılında yapılacağını belirten Prof. Dr. Alkan, bu konudaki desteklerinden dolayı Sungurlulu işadamlarına teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim