Özel şirketler ile Hac ibadetini yerine getirecek Sungurlu’dan 72 kişi, Sungurlu Ulu Cami önünde önceki akşam düzenlenen törenin ardından kutsal topraklara uğurlandı.

Kafile sorumlusu Haydar Özçalık, Selahaddin Çelikten ve Paşa Dertlioğlu’nun organizatörlüğünde kutsal topraklara giden hacı adayları, Kurban Bayramı’ndan sonra yurda dönecek.

Kafile sorumlusu Haydar Özçalık, yaptığı açıklamada, “Bizim tek bir gayemiz, derdimiz var. O da götürdüğümüz hacılara en güzel şekilde hizmet etmek, haccın farzıyla, vacibiyle, sünnetiyle en güzel şekilde hac ibadetini ifa ettirip sağ salim sevdiklerine kavuşturmak. Rabb'im inşallah bu konuda bizi muvaffak eyler. Oranın hasretiyle, özlemiyle yanıp tutuşan herkese en kısa zamanda Rabb'im haccı, umreyi nasip etsin” dedi.

Hacı adayları Ulu Cami önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından yakınları ile vedalaşarak kutsal topraklara gitmek için otobüslerle Ankara Esenboğa Havalimanı ve Merzifon Havaalanına hareket etti. Kafileyi uğurlamaya gelen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner “İbadetlerin en güzelini yapıyorsunuz. Peygamberin misafiri olmaya gidiyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim