Çorum milletvekillerinin, 4 yıl geçmesine rağmen Sungurlu için hayati öneme sahip bir projeyi sonlandırmadığı söyleyen Şahiner, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.
Sungurlu’da yıllardan beri el vurulmayan Diğ çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksan'ın da aralarında bulunduğu heyetin ıslah çalışması için düğmeye bastığını söyleyen Başkan Şahiner, 4 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına alınmayan dere ıslahının halen çözüm beklediğini ifade etti.
2014 yılında projesi başlanan, 2015 yılında projesi biten dere ıslah projesinin 2018 yılı olmasına rağmen halen ihale edilmediğini söyleyen Şahiner, “2014 Eylül ayında Devlet Su İşleri’nin Sungurlu yatırımları müsteşarlık makamında geçmiş dönem Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Müsteşar Lütfi Akca, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı'nın da katıldığı toplantıda Sungurlu İlçe Merkezi Sel ve Taşkın Kontrol çalışmalarında sona gelindiği açıklanmıştı. 4 yıl geçmesine rağmen bırakın sona gelinmesini, başlanmadı bile” dedi.

“ÇORUM MİLLETVEKİLLERİNİ SAMİMİYETE DAVET EDİYORUM”
Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un Ağustos 2017 yılında verdiği demeci hatırlatan Başkan Şahiner, "Sayın Milletvekili projesi tamamlanan Sungurlu İlçe Merkezi Dereleri Islahı çalışmasını iki kısım halinde hayata geçireceklerini belirtmişti.
Milletvekili Uslu ise ‘16 ve 28 Haziran tarihlerinde aşırı yağışlar nedeniyle ilçemizde yaşanan sel felaketi bizleri son derece üzmüştür. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Müsteşarımız Lütfi Akça ile görüşmelerde bulunarak Devlet Su İşleri yetkilileri ilçeye gönderilmiş ve gerekli çalışma yapılmıştır’ ifadelerini kullanmıştı. Sayın milletvekillerinden bir açıklama bekliyoruz" dedi.
Dere ıslah projesinin Sungurlu için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Şahiner, verilen sözlerin bir an önce tutulması gerektiğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim