TSO Başkanı Behiç Akkaş, kurdaki yükselmenin Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulanmak üzere alınmış bir dizi operasyon olduğunu söyledi. Ekonominin içinde olan ve üretim yapan insanlar olarak bu oyunu bozacaklarını belirten Duran Akkaş, “Biz reel ekonominin içinde ekonomiye yön veren üreten ticaret yapan insanlar olarak aynı zamanda Sungurlu’nun en büyük ekonomik sivil toplum örgütü olarak hükümetimizin daima yanında ve destekçisiyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını hatırlatan TSO Başkanı Akkaş, Türkiye'nin her türlü menfaatine vatandaş olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Başkan Akkaş, "Ekonomimizi düşünmek zorundayız. Son yıllarda yakalanan istikrarın devam etmesini sağlamak için var gücümüzle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. Döviz kurundaki artışı engellemek için başlatılan dolar bozdurma kampanyasına herkesin duyarlılık göstermesi gerekir" dedi.

Esnafın, iş adamlarının dolara karşı ciddi bir savaş açtığını hatırlatan Akkaş, vatandaşların gösterdiği duyarlılığın çığ gibi büyüdüğünü belirterek, "Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra yurdun dört bir tarafında kampanyalar başlatan esnafla, iş adamlarımızla gurur duyuyoruz. Son günlerde yakalanan ekonomik istikrarın devam etmesini isteyen vatandaşlarımız da bu kampanyaya destek vererek üzerlerine düşeni yaptılar. Köylüsüyle, esnafıyla, vatandaşıyla, kamu çalışanıyla büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu

"ZAMAN ÜRETME, İHRACAAT VE İSTİHDAM ZAMANIDIR"

Döviz kurundaki yükselme ve Türk ekonomisi üzerinde oynanmak istenen oyunlarla ilgili konuşan Akkaş," Şu an ülkemiz açık ve net bir şekilde ekonomik bir savaşın içindedir. 100 yıllık planlarını bozan ve bulunduğu coğrafyada 'sizin planlarınızda biz yokuz' diyen Türkiye'ye açıkça açılan bir ekonomik savaş var. Zaman daha fazla üretme, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam zamanıdır. Biz temelleri binlerce yıllık geçmişe dayanan dünyanın kadim milletlerinden biriyiz. Bu nedenle hep birlikte, el ele vererek dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme hedefimize ilerlemeye devam etmeliyiz. Bu bakış açısından Türk milletinin asla taviz vermeyeceğinden de eminim" şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim