AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, TMO Sungurlu Ajans Amirliğini ziyaret ederek yetkililerle görüştüğünü belirtti.
TMO'nun ilçede alım yapmasının çiftçiler açısından olumlu olduğunu ifade eden Özkan, çiftçilerin her zaman yanında olduklarını kaydetti.
TMO'nun 6 Temmuz Pazartesi gününden itibaren ilçede hububat alımına başlayacağını vurgulayan Özkan, çiftçilerin www.tmo.gov.tr adresinden ve Ofis'e başvurarak alacakları randevu ile ürünlerini satabileceklerini söyledi.
Çiftçilerin öncelikli olarak Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini anlatan Özkan, TMO ürün kartı olan çiftçilere 15 gün içinde ödeme yapılacağının altını çizdi. Çiftçinin Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı olan miktar kadar ürün satabileceğini belirten Özkan, ayrıca üreticilerin ürün tesliminde sosyal güvencesi olduğuna dair belgeyi de yanında getirmelerinin gerektiğini bildirdi.
Özkan ayrıca, son günlerde yaşanan seller nedeniyle ürünü zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dilerken, arazilerde Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından gerekli tespit ve incelemelerin yapıldığını söyledi.
(Sungurlu Gündem)

Editör: TE Bilisim