Tunam Ambalaj Sanayi yetkilileri kurulacak fabrikanın maliyetinin 6 milyon lira olduğunu kaydetti. Fabrika merkezinin Bursa’da olduğunu belirten firma yetkilileri, Sungurlu’ya kurulacak fabrikada unlu mamullerin yanı sıra yaş ve kuru pasta ambalajlarının üretimini yapacaklarını söyledi.

BAŞKAN ŞAHİNER’ İN BİR SÖZÜNE GÜVENDİK
Fabrikada üretecekleri ürünlerin bir bölümün yurtdışına ihraç edileceğini kaydeden firma yetkilisi Emsal Kaya, “Sungurlu’daki fabrikada üretilen ürünleri Belçika’da faaliyet gösteren Tuna Ambalaj firmamız ile Avrupa ülkelerine, Türkiye’deki Tunam Ambalaj ile de Ortadoğu başta olmak üzere komşu ülkelere ihraç edeceğiz. İlk etapta 6 bin metrekare kapalı alana kuracağımız fabrikada 100 kişi istihdam edeceğiz. Daha sonra ikinci ve üçüncü etapları devreye sokarak kapasiteyi artırıp çalışan sayısını da artıracağız. Sungurlu Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir Şahiner, Bursa’ da bizleri ziyaret ettiğinde yapılacak olan bir yatırımda Belediyenin imkanları doğrultusunda araç gereçleri ücretsiz olarak hizmetimize sunacağının sözünü vermişti. Bizler Başkanımızın bu taahhüdü üzerine araç gereç konusunda bir anlaşma imzalamadan kendisine güvendik. Bugün itibariyle Başkanımızın sözünün arkasında durduğunu gördük. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ise, "Bursa’ya yapmış olduğumuz ziyaretler neticesinde Sanayici ve iş adamlarımızdan Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmaları dahilinde Belediye olarak her türlü desteği vereceğimizi beyan etmiştik. Bugün itibariyle alt yapı ve harfiyat çalışmalarımıza başladık. Sungurlu Belediye Başkanlığı olarak imkanlarımız dahilinde firmalarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ambalaj fabrikamız şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Organize Sanayi Bölgemize yapılan yatırımlar sadece ambalaj fabrikası ile kalmayacak. Şu anda Gaziantep ve Bursa’ da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda Organize sanayi bölgemiz yıllardır alamadığı yatırımları alacak ve kazanan Sungurlu olacaktır" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim