AĞAÇ KÖKLERİ ZARAR VERİYORDU

Kamuoyunda ağaçların kesilmesiyle ilgili yalan yanlış haberler yapıldığını söyleyen Başkan Şahiner, ağaçların köklerinin su, doğalgaz, elektrik ve kanalizasyon hatlarına zarar verdiği için kesildiğini söyledi. Ağaç köklerinin günde yaklaşık 10 arızaya neden olduğunu söyleyen Başkan Şahiner, bununda su kesintilerine sebep olduğunu belirtti. Yaklaşık % 40 seviyesinde su kaçaklarına sebebiyet verdiğini dile getiren Şahiner, "Aylık 60 bin TL, senelik ise 700 bin TL boşa gidiyordu. Bunun önüne geçmiş olduk" dedi.

İlçe merkezinin alt yapısının tamamen değişmesinin 12,5 milyon TL'ye mal olduğunu ve bunu da Belediye olarak karşılayamadıklarını belirten Şahiner, bu yüzden ağaç köklerinin daha fazla zarar vermemesi için köklerinin tıpa yapıldığını söyledi.

“MODERN VE YEŞİL BİR SUNGURLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Göreve geldikleri günden itibaren 70 bin adet çam ağacı diktiklerini söyleyen Başkan Şahiner, şimdilerde ise 3 bin meyve ağacı dikerek örnek bir bahçe oluşturduklarını, önümüzde ki günlerde ise 5 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti. Modern bir Sungurlu için çalıştıklarına dikkat çeken Şahiner, aynı zaman da yeşil bir Sungurlu için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti. Eski stadyumun Şehir Parkına katılacağını belirten Şahiner, "Eski stadyum alanını mevcut parka katıp, insanların nefes alacağı ağaçlandırma projesi de son safhasına gelinmiştir" dedi.

“Biz bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da çevre ve doğa dostu bir Belediye olacağız” diyen Başkan Şahiner, yaptıkları her çalışmanın Sungurlu'nun yararına çalışmalar olduğunu sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim