Etkinlik kapsamında Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Aşağı Fındıklı Köyü İlkokulunu, Demirşeyh Köyü İlkokulunu ve Arifegazili Köyü İlkokulunu ziyaret ederek hazırladıkları eğitim-öğretim malzemelerini öğrencilere hediye ettiler.
Ziyaretlere Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Sungurlu MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim Aktaş ve Öğr. Gör. Özlem Bal katıldı. Öğr. Gör. Kerim Aktaş, Öğr. Gör. Gülden Öztürk Serter ve Öğr. Gör. Özlem Bal koordinatörlüğünde Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından yapılan okul öncesi eğitim materyalleri (eğitici oyuncaklar, ritim aletleri, kuklalar,bebekler,kostümler) gittikleri okullardaki ana sınıfı öğrencilerine dağıtıldı Ayrıca öğrenciler yarışmalar, müzik eşliğinde oyunlar, yüz boyama çalışmaları gibi aktiviteler gerçekleştirdiler.
Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Üniversitelerin diğer kurumlarla işbirliği içerisinde faaliyetlerde bulunmasının çok önemli olduğunu, bu anlamda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın da bu tür işbirliği faaliyetlerini çok önemsediğini, bu konuda çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, geçmiş yıllarda da bu tür çalışmaları gerçekleştiren Sungurlu Meslek Yüksekokuluna desteklerinden dolayı Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Karacif’e, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim Aktaş’a, Yüksekokul Personeli ve öğrencilerine teşekkür etti.
Etkinlikler sonrasında Aşağı Fındıklı Köyü İlkokulu Müdürü Adem Çalık, Demirşeyh Köyü İlkokulu Müdürü Adnan Coşkun ve Arifegazili Köyü İlkokulu Müdürü Yener Özalp, ana sınıflarının bu tür eğitici oyun materyallerine çok ihtiyaçları olduğunu, bu nedenle getirilen materyallerin çok işe yarayacağını, ayrıca çocukların yapılan etkinliklerde çok eğlendiklerini belirterek, Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO ‘na ve özellikle Çocuk Gelişimi Programı akademik personeli ve öğrencilerine teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilisim