Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reha Metin Alkan, Sungurlulu hayırsever işadamları ile birlikte Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’nde inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Rektör Alkan’ın incelemelerine, Sungurlulu eğitim gönüllüsü işadamları Haydar Ali Öztaş ve Nazım Bekmezci ile Sungurlu MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Öztekin, Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ve Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı da katıldı.
Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nde yalnız Çorum Yerleşkesi’nde değil, ilçelerdeki meslek yüksekokullarında da fiziki bakımdan önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, ilçelerdeki meslek yüksekokullarından en çok öğrenciye sahip olan Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs inşaatının Haziran 2014’de temelinin atıldığını, çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ve 2015 yılı sonunda ilk etap inşaatlarının bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sungurlulu hayırsever işadamlarının yapacakları desteklerle ikinci etap inşaat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasıyla, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun 2016-2017 eğitim öğretim döneminde yeni kampüsünde faaliyetlerine devam edebileceğini vurguladı.
Hayırsever işadamları Haydar Ali Öztaş ve Nazım Bekmezci de, yıllardır uğraşmalarına rağmen bir türlü gerçekleştirilemeyen fakat Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın rektörlük görevine gelmesiyle birlikte çok kısa bir sürede kampüs inşaatı çalışmalarının bu aşamaya gelmesini görmekten çok mutlu olduklarını belirterek, gayretli çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler. İşadamları ayrıca daha önceden belirttikleri gibi kampüsün ikinci etap inşaatı çalışmalarına Sungurlulu diğer hayırsever işadamları ile birlikte destek olacaklarını sözlerine eklediler. 

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim