Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş, "Devlet Hastanemizde hizmete giren palyatif bakım merkezinde yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastanın daha iyi değerlendirilerek fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimleri karşılamak, acı çekmenin önlenmesine yönelik uygulamalar yapmak, yaşam kalitesini arttırmak amacı güdülerek bu gibi hastalarımıza yardımcı olmak gayreti içerisindeyiz" dedi.
Hastalarımızın sorunlarına ve sıkıntılarına ne kadar ortak olabilir ve yardımcı olabilirsek bizde personellerimizle o denli gurur duyuyoruz diyen Başhekim Karakuş, Hastane de yapılacak yeniliklerin devam edeceğini ve bu konudan ilçe halkının haberdar edileceğini bildirdi.
Karakuş, "Uzm. Dr. Ender Çam’ın sorumlu doktor olarak görev yapacağı Palyatif Bakım Merkezi'nde, kronik hastalığı olan, bakım zorluğu yaşanan hastalara yardımcı olunacak ve ailelerine bakım konusunda yol gösterecek olan bu merkezin açılmasının ilçemize ve halkına hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim