Hakkari Dağlıca’da ve Iğdır'da PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen 29 asker ve polis için Sungurlu'da yürüyüş yapıldı. Sungurlu Belediyesi ve siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize olan vatandaşlar, dispanser önünde bir araya gelerek Atatürk Anıtı’na kadar terör örgütü PKK aleyhinde slogan atarak yürüdü. Atatürk Anıtı önünde şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner yaptığı açıklamada, “Vatanımızın her bölgesinde vatan evlatlarımıza yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar Türk milletini derin yasa boğmuştur. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Yürüyüşe Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, MHP İlçe Başkanı Adnan Barak, Saadet Parti (SP) İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Sertaç Ateşdağlı, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)

Editör: TE Bilisim