İŞ-KUR İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Çorum’da il, ilçe ve belde belediyeleri ile çeşitli kamu kurumlarında toplam 750 kişi istihdam edilecek. 2019 yılında belediyelerde çalışacak işçiler için kur’a çekimi geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilmişti.

Kur’a çekiminin ardından sözleşme imzalamak için İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne gelen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, adeta hayal kırıklığı yaşadı. İlçelerine ayrılan işçi kontenjanlarını gören Şahiner, kontenjanlarda adaletsizlik yapıldığını belirterek tepki gösterdi.

Çorum’un merkezden sonra en büyük ilçesi olan Sungurlu’nun 2017 verilerine göre 48 bin 554 kişilik nüfusa sahip olduğunu kaydeden Şahiner, toplam nüfusun %9,19’unu oluşturan Sungurlu’ya İŞ-KUR tarafından TYÇP kapsamında verilen kontenjanın 7 olarak belirlendiğini bildirdi.

AK Parti’de bulunan Düvenci Belediyesi’nin nüfusuna oranla kontenjanlarda en fazla işçiyi alan belde belediyesi unvanına sahip olduğunu belirten Şahiner, “İŞKUR İl Müdürlüğü’nce Düvenci Belediye Başkanlığı’na 10 işçilik kontenjan ayrılmış durumda. Düvenci Beldesinin 2017 verilerine göre bin 959 nüfusu bulunuyor” dedi.

5 yıldır Sungurlu’ya uygulanan İŞKUR kontenjan adaletsizliği bu yıl da devam ettirildiğini söyleyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, tüm belde ve ilçelere dolu dolu verilen işçi kontenjanının, Sungurlu’ya sadece 7 kişi verildiğini söyledi.

NEDEN SESİNİZİ ÇIKARMIYORSUNUZ?

Şahiner, “Klavye başında Sungurlu’yu sevdiğini, Sungurlu sevdasından bahseden AK Parti İlçe Teşkilatı bu adaletsizliğe neden sesini çıkarmıyor? Allah’tan reva mı bu? Sungurlu Belediyesi’nde çalışacak olanlar Sungurlu’nun evladı değil mi? Sungurlu gençliği ve işsizlerden sizler sorumlu değil misiniz? Bu hainliğe gereken cevabı halkımız verecektir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İŞKUR tarafından açıklanan listede; CHP’li Oğuzlar ve Mecitözü İlçesi ile Aşdağul Beldesi ve MHP’li Laçin Belediyesi’nin yer almaması da dikkatlerden kaçmadı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim